in

Lezajlott a Rúgd a Bőrt, Nyomd a Gombot – Puskás-Suzuki kupa

2018-ban Törökbálinton megrendezett első Rúgd a Bőrt, Nyomd a Gombot rendezvényünk után második alkalommal egy nívós, utánpótlás torna és ennek házigazda csapata adott lehetőséget nekünk a folytatásra. A Puskás Akadémia által megszervezett 8 csapatos torna, vagyis a Puskás-Suzuki kupa ad lehetőséget évente egy alkalommal az utánpótlás csapatoknak, hogy megmérkőzzenek egymással a Pancho Arénában és az ezt körbe vevő edzőközpontban. Ennek apropóján lett lehetőségünk a döntő napján megszervezni a rendezvényünket.

A múlt és az új irány

Már 2018-ban Törökbálinton is látszott, hogy a rendezvény kinőtte a helyszín adta lehetőségeket, így egyértelművé vált a váltás. Célunk innentől kezdve nem lehetett más mint, hogy nagyobb területen, szabadtéren tudjuk megrendezni a következő eseményt és hosszú távon labdarúgó egyesületekkel együtt dolgozva, az ő létesítményeikbe helyezve azt, egy magasabb szintre tudjuk emelni az élmény faktort.

Így jött végül a Puskás Akadémia Suzuki kupája, mely nem csak helyszínt, de apropót is biztosított számunkra.

Ez által jött létre az a kohézió, mely részeként nemcsak profi utánpótlás mérkőzéseket nézhettek az érdeklődők, de emellett nevezhettek csapattal a kispályás labdarúgó tornára és még ennek virtuális változatára is azaz a FIFA 19 PS4 1v1 kupára.

A már szokásosnak mondható esemény bejelentő videó előtti edzés és a növendékekkel való helyszíni találkozás is bebizonyította, hogy a legjobb helyre jövünk ha foci őrült fiatalokat keresünk, márpedig célunk a feltörekvő generáció a sportra való rászoktatása, annak megismertetése és megszeretése és a “teki” világból való kiszakítás.

 

A jelen

Az eseményen több mint 20 csapat és 64 FIFA játékos versenyzett az egész nap folyamán, hogy eldöntsék ki lesz a legjobb a különféle korosztályokban és versenyszámokban.

De itt még nem ért véget a történet, a Puskás Akadémia edzőpályája mellett a FIFA döntőt és az eredményhirdetéseket a Pancho Arénában ejtettük meg több mint 3000 néző társaságában akik a Puskás-Suzuki kupa döntője miatt látogattak ki ezen a napon.

A 17 éven aluliak labdarúgó tornáját végül a váci Egy gólt SE nyerte, megelőzve a Noob Squad csapatát, 17 év fölöttieknél megrendezett Team – Tatai AC U17 meccsét a Tataiak nyerték, míg Ohád Patrik és Petróczi Donát FIFA döntőjéből Donát került ki győztesen és vehették át díjaikat a Pancho Aréna gyepszőnyegén.

Különleges élményekkel gazdagodhattak a csapatok és mi szervezők is és bebizonyosodott, hogy a profi- és az amatőr labdarúgás és annak elektronikus változata a fiatalok körében erősen összefonódott már most és szépen lassan az idő elteltével egyre inkább “alapnak” számít ezek nézése és űzése is.

Köszönjük a Puskás Akadémiának a vendéglátást, hogy otthont adtak ennek a kezdeményezésnek és azt gondoljuk, hogy a képek önmagukért beszélnek.

Folytatjuk és terveink szerint megyünk tovább más helyszínekre is..!

 

Ezt a cikket Faragó Krisztián írta.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Comments

0 comments

PROGRAMOK – II. Real Talk

Ilyen volt a II. Real Talk