in

Ilyen volt a II. Real Talk

2 év kihagyással immáron második alkalommal került megrendezésre a Real Talk névre elkeresztelt rendezvényünk, a megszokott helyen, vagyis az Akvárium Klubban június 15-én.

Még anno a frissen megalakult Penta Media idejében, 2017-ben beindított rendezvény egyfajta újító szándékkal jött létre, mely célja egy komoly, felnőtt közönségnek szánt programot nyújtó event tartalomgyártókkal, élőben streamelve egy szűkebb körű helyszíni jelenlét lehetőségével.

Első próbálkozásra sikeresnek ítéltük a Real Talkot és már akkor tudtuk, hogy ha rajtunk múlik, lesz folytatása ennek a kezdeményezésnek.

Tanulva az első rendezvény hibáiból, összegyűjtve a nézői észrevételeket, újabb szintet szerettünk volna elérni a második alkalommal, mely részei voltak a kicsit szakmaibb és mélyebb témákat boncolgató blokkok, mint a társadalmi felelősségvállalás és a videószerkesztés. Emellett a rendezvény közel 12 órás időtartamával közel 2 órával lett hosszabb mint elődje.

Nem jött el senki?!

Egy gyors megnyitó után egyből bele is vágtunk a közepébe, Bazska moderálásával indult a nap ahol Nessaj, Radics Peti, TheVR Pisti, Broadtest Tibi, a CultureGeeks és Brown feszegetett olyan témákat mint a platformok jelenlegi helyzete, tartalomgyártók pozíciója és életpályája és persze a minden creátort érintő EU szabályozás hatásai.

Második program a feltörekvő, különleges csatornáké volt ahol olyan tartalomkészítőkkel megismerkedhetett a közönség mint Urbex Gyula – Szellemvárosok Magyarországon, Fun With Geeks, Poyick, Bazska, Brown és az Éjjeli Vakond. Ez a téma már 2 éve is része volt a rendezvényének és a célja ugyanaz volt csak más szereplőkkel, vagyis a talán kevésbé ismert vagy szűkebb rétegnek szóló értékes csatornák megismertetése és kiemelése.

Egy hosszabb szünet után jött két nagyobb horderejű és mélyebb témákat tartalmazó rész, a videószerkesztés és a társadalmi felelősségvállalás. Előbbiben Simonffy Péter, Broadtest Tibi, Duszka Péter, Ungdani és Carnor vett részt és látva a reakciókat, óriási sikert arattak a nézők körében. Ez volt az a 2 órás rész, mely a leginkább kérdéses volt nekünk szervezőknek, mivel a téma nem feltétlen gondoltuk, hogy mindenki érdekelődését fel fogja kelteni, de szerencsére pozitív csalódás ért minket és még ez az idő és tartalom mennyiség ami belefért a panelbe is kevésnek bizonyult.


Ezt követően a következő nagyszünet előtt jött a társadalmi felelősségvállalás melyben TheVR Pisti, Nessaj, Simonffy Péter, Bobek és Walrusz mellett az Országos Balesetmegelőzés Bizottság(OBB) és a BRFK Bűnügyi Szervek Bűnmegelőzési Osztálya is képviseltette magát amellett, hogy volt egy meglepetés vendégünk is aki nem volt más mint Pamkutya Béla. Hosszú, tömérdek témát tartalmazó része volt ez a rendezvénynek, súlyos és érdekes dolgokat feszegetve, talán választ is találva pár fontos társadalmi kérdésre mint például a tartalomgyártók felelőssége, pedofília jelensége az interneten és szülői felelősség.

Egy újabb szünet után következett az utolsó 3 panel, mely a szponzorációk és a Twitch streamelés témakörét járta körbe és nem utolsó sorban egy Hard Mode beszélgetéssel zárult.

Szponzorációk évről-évre fontos részét képezik a tartalomgyártók és persze a követőik, nézőik életének is. Bazskával, Nessajjal, Simonffy Péterrel és TheVR Pisti moderálásával próbáltunk kicsit utána járni a jó szponzoráció titkának, az értékes és jó együttműködések csíziójának és rámutatni arra, hogy talán mi az amit nem szabad tenni ha valaki hosszútávon képzeli el a jövőjét tartalomgyártóként az internetes platformon.

Twitch beszélgetés következett mely láthatóan beindította a streamet néző rajongókat és heves spammelésbe kezdve nézhették, hogy miként vélekedik erről a tartalom készítési típusról Molnárgabó, bLYYY, Tanárúr, KODIAK és Avid. Láthatóan kicsit megilletődött résztvevők TheVR Pisti irányításával beszélgettek a platformjukat és személyüket érintő fontosabb kérdésekről.

Lezárásnak is tekinthető, meglepetés montázs videóval induló blokk következett a több száz helyszíni és a több mint 5.000 streamet néző közönségnek, vagyis a Hard Mode panel ahol már picit fáradtan de a srácok egy rövid eszmecserét tartottak…kb arról ami eszükbe jutott. 😉

A rendezvényt meghitt hangulatban, summázva a napot zártuk egy rövid kis DJ Jani zenei előadással ami természetesen még így közel 12 óra után is kellemes perceket okozott mindenkinek….még talán Janinak is.

Összességében egy remek rendezvényen vagyunk túl, melyre továbbra is van igény a hazai nézők táborában és mivel a tartalomgyártókkal együtt öregszik a közönség is, egyre inkább lesz is igény. Ilyen típusú, közösséget teremtő és rajongóknak szóló, komoly megmozdulásoknak helye van a videós világában ahol nem elsősorban cégeknek hanem inkább nézőknek próbálnak nagyobb betekintés adni a tartalomgyártók abba amit nap mint nap csinálnak és amivel nagyon nagy százalékát a szórakoztatják, informálják a fiatal generációnak.

Köszönjük azoknak akik jegyvásárlással támogatják ezt a kezdeményezést és persze a streamet nézőknek is, hisz nélkületek nem léreze ez a fajta tartalom.

Jövőre találkozunk, ismét sok változással és újdonsággal!

Az adást egyben itt tudjátok visszanézni:

Ezt a cikket Faragó Krisztián írta.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Comments

0 comments

Lezajlott a Rúgd a Bőrt, Nyomd a Gombot – Puskás-Suzuki kupa

Streamelj csak a feliratkozóid számára! Elindult a Sub-Only stream BÉTA tesztje!