in

Akik előnyt kovácsoltak a pandémia hátrányaiból

A pandémia ugyan sok ágazat számára egyet jelentett a teljes leállással, egyesek megtehették, hogy egy olyan, exponenciálisan megugrott réteget szolgáljanak ki termékeikkel, ami nemhogy bezárást, de fellendülést is eredményezhet. Ez pedig egyebek mellett a gamerek és a home office-ozók világa, ami pont jól jött EPOS márkának, ami a zenészeket nagyüzemben kiszolgáló Senheiser és a hallókészülékei által hírnevet szerzett Demant hagyományait ötvözi.

A még 2003-ban megalapított közös vállalat, a Senheiser Communication több év fejlesztés után 2008-ban jelent meg először a Senheiser Communications PC 350 gamind headsettel. Ugyan az irodai és gaming audio-megoldások terén továbbra is folyt a közös munka, tavaly a Senheiser részlegesen levette a kezét a folyamatokról és a Senheiser Communications leányvállalataként a Demant elindította az EPOS-t. Ami keretében ráadásul indulása óta sorra jelenteti meg azokat az elérhető árú high-end termékeket, amik ezekben a nehéz időkben is képes megágyazni a márka hosszú távú sikerének.

A TheVR egy tavalyi videójában már beszámolt az irodai és gamer audio-élményt tökéletesítő első próbálkozásainak egyikéről, a GSP 602 és 670 vezeték nélküli headsetek-ről, és Pistiék már akkor nagyon pozitívan nyilatkoztak róla, de a cég azóta is csak erősíti helyét a piacon. Fél év telt el, és máris egy olyan termékkel rukkoltak elő, amiben a két alapító szakértelme még jobban is megmutatja magát. Egy fülbe dugós vezeték nélküli gamer headset-el, a GTW270-el, ami már technológiájában is közelebb áll a Demant fő csapásvonalához, a hallókészülékekhez. A fejlesztésnél ráadásul figyeltek arra is, hogy a Bluetooth csatlakozás helyett egy saját hullámon csatlakoztassa magát az eszközhöz, mert az kevésbé káros a hallásnak. Ehhez természetesen adnak USB-n csatlakoztatható jeladót, de már maga az elképzelés mindenképp díjazandó.

Azóta ráadásul termékei sorra kapják meg az engedélyeket, hogy a Demant mind a 30 országban megkezdhesse gyártását, ahol jelen vannak. Legfrissebb hírek szerint már teljes támogatást kapott MacOS rendszerekre az összes termékük, amik között erősítők és külső hangkártyák is vannak, illetve beszálltak audio-partnernek az ESL ANZ Champ-ba, Ausztrália és Új Zéland legnézettebb esport eseményébe. Nem kizárt, hogy itthon is gyakran hallunk majd felőlük valami újabb nagy gurítással kapcsolatban.

Tarnóczi Balázs

Ezt a cikket Tarnoczi Balazs írta.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Comments

0 comments

Miért volt különleges a TheVR Boston Dynamics-bemutatója?