in , ,

PROGRAMOK – II. Real Talk

Most szombaton. azaz 2019. június 15-én kerül megrendezésre a második Real Talk rendezvény az Akvárium Klubban, ami egész napos, panelekre bontott program keretein belül vonultatja fel a hazai tartalomgyártók egy részét, akikkel a szakmai beszélgetések során számos téma fog felszínre kerülni. Ebben a cikkben részletes bemutatásra kerül a teljes program.


II. Real Talk

A “Real Talk” a Penta Media Group szervezésében, immáron másodjára kerül megrendezésre. A rendezvény fő célja, hogy a hazai tartalomgyártók szemszögéből mutassa be a platformok helyzetét, lehetőségeit és veszélyeit, mindezt őszintén, ahogy azt a rendezvény neve is sugallja. Az első, 2017-es rendezvény után ismét az Akvárium Klub fog helyszínül szolgálni, illetve az otthon maradók számára a TheVR Twitch csatornáján lesz élőben közvetítve az egész nap.

Kapunyitás 9:00-tól indul, a program és a stream pedig 10:00-kor fog elkezdődni, és várhatóan 22:00-kor fog véget érni az esemény.

Program

Az előző rendezvényhez hasonlóan, ismét témakörök alapján, panelekre lettek osztva a színpadi programok, és most ezek bemutatása következik:


“Na mi a helyzet?” (10:15 – 12:00)

A Megynyitó (10:00 – 10:15) után kezdetét is veszi az első panel, ahol Nessaj, Radics Peti, TheVR Pisti, a Broadtest, a CultureGeeks és Brown fog Bazska moderálása mellett beszélgetni arról hogy mi is történt az utóbbi két év során, azaz hogy hogyan változtak meg az egyes média platformok, mi újat tudnak adni és miben gátolják a tartalomgyártókat.

Továbbá szó lesz arról, hogy:

  • az EU szabályzásai – azaz például a “17. cikkely(korábban 13. cikkely) – milyen hatással lesz a tartalomgyártókra és a platformokra?
  • a családbarát tartalmak valóban annak minősülnek-e a sárga dollárjelek árnyékában?
  • hogyan építhető fel egy videós karrier és milyen irányok léteznek erre?
  • a kiégés fenyeget vagy örökké tart?
  • barátnővel, kisállattal, gyerekkel, vagy a “High Life” bemutatásával lehet csak nézettséget generálni? már nem is fontos a videós?

Ezekre a kérdésekre kaphattok többek között választ ebben a közel két órás beszélgetésben.

“Különlegességek” (12:10 – 13:30)

Az előző rendezvényen a “Feltörekvők“, idén pedig a “Különlegességek” nevet kapta az a panel, amely során olyan hazai feltörekvő tartalomgyártók kerülnek bemutatásra, akik nem a kikövezett utat választják, hanem egyedit és különlegeset alkotnak. Szó lesz arról, hogy vajon mennyire is éri meg az, hogy nem állnak be a sorba, hogy többet kell szenvedniük a nézettségért, és hogy ebből mennyire is lehet megélni.

Ezt a panelt a közepesen ismert videós és pingvincsászár Nessaj fogja moderálni, és a Szellemváros, Fun With Geeks, Poyick, Bazska, Brown és Éjjeli Vakond csatornák készítőivel fog beszélgetni.

“Videószerkesztés” (14:00 – 16:00)

Egy rövid szünet után (13:30 – 14:00) a színpadra lép a Broadtest, Simonffy Péter, Carnor, és Ungdani, valmint csatlakozik hozzájuk Duszka Péter Gábor, aki több hazai, illetve nemzetközi filmet és sorozatot vágott. TheVR Jani moderálja ezt a panelt, amiben szó lesz a videószerkesztésről példákon keresztül, hogy miben is különbözik egy animátor és egy profi filmes vágási technikája, hogy milyen eszközökkel, szoftverekkel és hardverekkel dolgozik egy profi, és hogy mi is könnyíti meg az ő munkájukat. Illetve a hollywoodi szuperprodukciók és a Magyar Filmek technikai különbségeiről is szó lesz. Valamint kiderül az is, hogy ezek mennyire tanulható a vágás, és hogy kell-e egyáltalán sok pénz hozzá?

“Felelősségvállalás” (16:10 – 17:30)

Meggymag vezetésével TheVR Pisti, Bobek, Nessaj, Simonffy Péter és Walrusz, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának és az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak a képviselői fognak beszélgetni arról, hogy kié is a felelősség a videók és szponzorációk után.

Vajon a videós példaképek valóban példaképek? A pedofília egy speciális probléma a YouTube-on, vagy egy a sok közül? A gyerek tartalomgyártók jelenléte a platformokon mennyire etikus és mennyire felelős érte a szülő? És a legfőbb kérdés, hogy mit tehet egy videós a jövő generációjának neveléséért? Továbbá a rendőrség képviselői is elmesélik, hogy milyen platformokon és eszközökkel érik el a fiatalokat 2019-ben.

“Szponzorációk” (18:00 – 19:20)

Egy rövid szünet után (17:30 – 18:00) TheVR Pisti moderálásával fognak beszélgetni egymással Simonffy Péter, Nessaj és Meggymag, valamint csatlakoznak hozzájuk a Fastbridge reklámügynökség és a Red Bull magyarországi képviselői. A panel során szó lesz a tartalomgyártók és ügynökségek közötti kapcsolatról, a szponzorációk fajtáiról és mennyiségéről, üzleti stratégiákról, és arról, hogy mennyire és milyen irányba befolyásolták a média platformokat és a kreátorokat ezek a reklám megjelenések.

“Twitch” (19:30 – 20:30)

A Twitch, mint platform a nemzetközi és hazai piacon is még újnak számít a YouTube-hoz képest, viszont az utóbbi években ugrásszerűen kezdett el növekedni az oldal és a streamerek népszerűsége. TheVR Pisti moderálásával, bLYYY, Molnár Gábor, Tanár Úr, KODIAK és Avid is odd fognak beszélgetni arról, hogy milyen maga a Twitch, mint platform számukra, mennyire könnyű ezt csinálni, milyen felszerelés kell hozzá, mennyire formálható és kontrollálható a közösség és hogy mennyit is ér valójában pár száz néző az élő adások alatt.

“Hard Mode” (20:35 – 22:00)

Az egész napos szakmai panelek után a hazai Twitch legnépszerűbb csapata a “Hard Mode” fog a színpadra lépni, pontosabban Nessaj, TheVR Jani és Pisti, Azmo és Yeahunter. A beszélgetés során a játékok világáról fognak társalogni, hogy mik várhatók, szerintük mik lehetnek az év siker játékai, mik voltak a csalódások és a pozitív meglepetések. Továbbá szó lesz a Gaming és az e-sport, valamint a streamelés jelenlegi helyzetéről.

Ezt a cikket Brown írta.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Comments

0 comments

Nagy elismerést kapott Nessajjal a Wifipedia!

Lezajlott a Rúgd a Bőrt, Nyomd a Gombot – Puskás-Suzuki kupa