in

Nagy elismerést kapott Nessajjal a Wifipedia!

Immáron 2 éve futó, ez alatt az időszak alatt is több díjat bezsebelt Wifipédia project nyerte 2019-ben a Kreatív által először megrendezett Influ gála fődíját.

Ahogy maga az infuencernek elnevezett tartalomgyártói kategória teret hódított a médiában az utóbbi években, úgy természetesen a média gálákon és elismeréseket osztó rendezvényeken is egyre inkább fókuszt kap ez a terület.

Ennek bizonyítéka a Kreatív külön influencer projecteket díjazni kívánó gálája melyre érkező 57 nevezésből 24 versenyképes project jutott a rövidlistára.

Mint minden ilyen jellegű gálán, itt is külön kategóriákban versenyeztek a projectek és a “videós megoldások” kategóriának első helyén végzett a Wifipédia. Ez önmagában is hatalmas dolog de jött még egy óriási elismerés, hisz az összes nevezett projectből a Wifipedia-t választotta a zsűri az elmúlt két év legjobb influencer együttműködésének.

Na de miért is különleges ez az egész?!

Wifipédia történelem by Nessaj

Még 2017-ben “5 tuti trükkel” indult útjára az együttműködés és azonnal látszódott, hogy ez az a könnyed ismeretterjesztő vonal ahol a márka-tartalomgyártó-néző tökéletesen meg fogja találni egymást.

A humorosabb vonal mellett elkezdődött az extrém irány is, mely a “WOW” faktorral szeretett volna figyelemfelkeltővé és egyben érdekessé válni. Ennek első része kezdetekben egy novemberi balatoni vízibiciklizés lett, majd közel 1 évre rá egy tó melletti extrém streamelésben csúcsosodott ki.

De persze egy project akkor jó ha tud változni, tud mindig újat adni és nem válik unalmassá, főleg ha hosszú távon gondolkodik az ember és nem időszakosan spot megoldásokban.

Ennek eredménye lett Dr. Netrefel személye melyet Nessaj keltett életre 2018 márciusában. Létrejött a karakter aki humoros formában képes komoly információkat közölni és már-már kiforgatott/lenéző oktató stílusban tényeket átadni a nézői avagy a “páciensei” felé.

A karakter hatalmas sikert aratott, videók megtekintései és a reakciók is egyaránt felülmúlták az eredeti terveket, a humor ezen fajtája és a “tartalomgyártó szerepbe bújtatása” tökéletes volt. Ehhez persze karakter is kell és aki eljátssza azt, így itt Nessaj érdemei és képességei elvitathatatlanok.

Azóta eltelt időben voltak közösségeket bevonó anyagok ahol például iskolába vittük a témát de volt már internet biztonsági téma is mint a más tartalomgyártókkal közös jelszavas videó.

2019 az internetbiztonság és vírusvédelem jegyében indult, mely aktuális anyaga egy teljes mértékben Nessaj által rendezett és forgatókönyvvel ellátott wifi hálózat feltörésére, illetve annak védelmére irányuló videó.

Mi a siker titka?

Nos egy kampány és főleg egy hosszútávú együttműködés sok kis részlettől függ és az igazán jók azért működnek mert több szereplő egészen pontosan azt csinálja a folyamatban amiben a legjobb.

Jelen esetben hatalmas része van a történetben a Fastbridge ügynökségnek akik az ötletelésben, kidolgozásban is vastagon benne voltak és nem utolsó sorban hagyták kreatívkodni, kidolgozni és megvalósítani Nessajnak azt, ami miatt ő Nessaj.

Sok esetben az ügyfél, ügynökség próbál ráeröltetni a tartalomgyártóra formákat, kötelezően megjelenítendő elemeket és koncepciókat, melyek általában nem vágnak profilba a kreátornak, ez által nem tud azonosulni azzal és kínossá válik a néző oldalán a végeredmény.

Szívből kívánjuk, hogy a jövőben sok tartalomgyártó találja meg az olyan kreatív partnert az ügyfél oldaláról mint a Fastbridge és nézhető, élvezhető megoldások szülessenek azon a területen ami talán a legkényesebb jelenleg a tartalomgyártóknál…ez a REKLÁM.

Úgy érezzük, hogy a Nessaj-Penta Media-Fastbridge-UPC együttműködés egy nagyon kreatív, minden fél számára sok jót nyújtó együttműködés, melynek az igazi nyertesei azok a fogyasztók akik a klasszikus erőltetett influencer reklámok helyett most valami pluszt is kaphatnak!

HAJRÁ WIFIPÉDIA!

Ezt a cikket Faragó Krisztián írta.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Comments

0 comments

Penta News – Twitch, YouTube, Social és ami szerintünk lényeges

PROGRAMOK – II. Real Talk