in

Elindította saját streaming programját a Twitch

Főként azoknak, akik most ismerkednek a streameléssel. Elindult a Twitch Stúdió Béta tesztje.

Sokan úgy gondolják streamelni nem nehéz, leülsz a kamera elé, elindítod a játékot, bepöccinted az OBS-t és kész is, jönnek a milliárd dollárok másodpercenként. Valójában persze nem ennyire egyszerű a képlet. Az OBS-re rengetegen támaszkodnak, ez a legelterjedtebb streaming program, mert egyszerűbb és felhasználóbarát a felülete. Ahhoz azonban, hogy a streamed olyan minőségű legyen és meg tudj jeleníteni speciális infókat – például az értesítések megjelenítése, a cheer és egyéb számolók elhelyezése, esetleg podcast műsor esetén a kamerák váltása – ezek, mind, mind olyan beállítást, esetleg plugint (kiegészítő szoftvert) kénytelenek használni, aminek beállítása nem kis feladat. Ebben nyújtott némi segítséget a Streamlabs OBS , viszont itt csak annyi volt a változás, az alap OBS-hez képest, hogy alapvető funckiókat integráltak a programon belülre, így azokat nem kellett külön a weboldalon keresztül vezérelni, ezen felül pedig beépített plugineket tartalmazott, melyeket nem kellett külön összeszedni beállítani és beilleszteni. Azonban ez is az OBS egy alverziója, tehát alapvetően ugyanaz a “motor” hajtja. A Twitch azonban gondolt egyet, és rájöttek, hogy a legtöbb tehetséges streamer növendék, nem akar annyi időt a streamer program beállításaival eltölteni és itt jön a képbe az új saját szoftverük a Twitch Studio.

Belevágnál a streamelésbe, vagy már részese voltál, de túl komplikált több programot egyszerre figyelni, beállítani?

Ebben fog neked segíteni a Twitch Stúdió! A hivatalos oldalukon pontosan ezt hirdetik.

Ha szeretnél közvetítő lenni, vagy már megpróbáltad, de felhagytál vele, mert túl nehéz volt, akkor a Twitch Stúdió neked való!

Amennyiben szeretnéd kipróbálni nem kell mást tenned, mint a Béta tesztre Jelentkezni. (Fontos! Be kell jelentkezz a Twitch fiókoddal, mellyel közvetítőként kívánsz részt venni!) Majd, várnod kell a visszaigazolásra, hogy te is megkaptad a lehetőséget!

Sikeres jelentkezés esetén a “Regisztráltál” felirat kell megjelenjen zöld pipával kísérve:

Meglévő Streamer vagyok, akkor én nem kapok hozzáférést?

Természetesen kaphatsz, de a Twitch jelenlegi prioritása az újonnan belépő közvetítők segítése.A meglévő castereknek már meg van a saját ökoszisztémájuk, a saját rendszerük amikben nap, mint nap streamelnek és ezt a Twitch is elismeri.Nincs külön megszabva, kit vesznek előre, annyi biztos, hogy kezdésnek minimális felhasználó kapja meg a Bétát, majd hétről hétre adnak újabb lehetőséget a többi jelentkezőnek.

Kérdés esetén összeállítottak egy GYIK oldalt, melyben alapvető kérdéseket válaszolnak meg, illetve leírják, hogy hiba esetén mi a teendőd. Ajánlott operációs rendszer: Windows 7, vagy újabb verzió. Windows 10 esetén 1903-as frissítés javasolt!

A szoftver működéséről, első tapasztalatainkról egy későbbi cikkben fogunk jelentkezni!

Addig is, ha már teszter vagy, jöhetnek kommentben az első benyomások!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Comments

0 comments

PUBG Solo Cup powered by bLYYY

Videós nap Székesfehérváron (FRISSÍTVE)