in

bLYYY elfogadta a kihívást és te? #bLYYYburpeechallenge

Te is naponta 10-12 órát ülsz gép előtt? A munkád, a gaming és a streaming a székedhez láncol? Csatlakozz bLYYY-hoz és mozgasd meg magad, miközben ugyanúgy élvezheted, ahogy röpködnek a golyók, robbanhatnak a gránátok és dudálhatnak, mert szűkül a kör.

Mi a challenge lényege?

Egyetlen szóval: A mozgás! bLYYY úgy gondolta, nem elég, hogy kamerán kívül edz, meghívott és ösztönöz mindenkit – titeket is Nézőket, Streamereket egyaránt – a közös mozgásra! És ehhez nem kell edzőterembe járnod, vagy komoly pénzeket áldoznod személyi edzőre. Elég, ha magadnak felírod a killek és halálok számát, majd ez alapján a streamed vagy az aktuális játék ciklusod után elvégzed a gyakorlatot.
Most felmerülhet benned a kérdés: Mozogni? De hát minek? – Nézzük is meg.

Miért mozogjunk?

A mozgás kérdése mindig is aktuális téma volt, nem csak a gaming világában, de a hétköznapok során is! Kutatások kimutatták, hogy a napi 6 óra vagy ennél több ülés jelentősen rontja az egyén egészségi állapotát – kezdve a hát és derékfájdalmaktól egészen a már kóros elhízásig. A profi e-sportban is komoly szakértők foglalkoznak a témával! „Apró” érdekesség, hogy külön személyi edzőkkel napi szinten mozgatják meg a játékosokat, mert a mozgás nem csak a testünkre van pozitív hatással, de erősíti a koncentrációt, növeli a terhelhetőséget, javítja az alvás minőségét – kipihentebb leszel akár kevesebb alvással is! Ez mindenki álma nem?- és az immunrendszerre is pozitív hatással van. Bizony ez azt jelenti, hogy ha mozogsz, kevesebbet tudsz lógni a suliból vagy a munkahelyedről.

Az előbb említett jótékony hatások felelnek azért, hogy az esport játékosok milyen hosszan és kitartóan képesek több órát is játszani, anélkül, hogy romolna a teljesítményük, és akár egy 5 órás verseny végén is első helyen végezzenek!
Ez azért elég király nem?

#bLYYYburpeechallenge

bLYYY a szabályrendszert kitalálva összekapcsolja a mozgást és a gaminget. Nézőként is csatlakozhatsz hozzá, és a közös mozgás garantált. bLYYY képességeit elnézve, nem a halálok száma fog többségbe lenni, erre készülj fel! A szabály egyszerű:

1 kill = 2 burpee
1 halál = 5 gugolás

Fontos azonban kiemelni, hogy amennyiben keveset mozogtál az elmúlt időszakban ne bLYYY szorzóival számolj!
A burpee egy négyütemű fekvőtámasz, amely ötvözi a guggolás, a fekvőtámasz és a dinamikus mozgás előnyeit, megmozgatva a tested bokától tokáig. Azonban ezt, is mint minden gyakorlatot lehet rosszul csinálni! bLYYY ezt is megmutatja nektek.

És, hogy mennyire veszi komolyan bLYYY a kihívást?

Ezt misem mutatja jobban, hogy egyrészt a streamek végén élőben megcsinálja az aktuális gyakorlatokat és ezeket a streamekben egy számoló jelzi is – már 3000 feletti a teljesítés, ami mindenképp elismerésre méltó!- másrészt több streamert is bevont a challengebe és táblázatot vezetnek ki, mikor, mennyi burpee-t és guggolást csinált.

A táblázatot itt találjátok.

Ha te is kedvet kaptál vagy csak fontosnak tartod a mozgást, és ezt szeretnéd megosztani bLYYY-al, haverokkal, a nagyvilággal, használd a #bLYYYburpeechallenge hashtaget, facen, instán, twitteren vagy más platformokon.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Comments

0 comments

Streamelj csak a feliratkozóid számára! Elindult a Sub-Only stream BÉTA tesztje!

Streamelj két gépről Capture Card nélkül